28 juli 2024
15:00

Bälinge IF

Referat: Danmarks IF - Bälinge IF

Det är dags att kicka i gång andra halvlek av säsongen 2024. Vi gör det på Danelid denna söndagseftermiddag tillsammans med Bällinge som är på besök. Och det är gästerna som på domarens signal kl. 15:00 sparkar igång matchen.

Det är en trevande inledning på matchen och den vassaste chansen har Bälinge som med ett bra skott en bit utanför straffområdet tvingar Kejjan använda alla centimeter hon har och får sträcka på sig ordentligt för att nå bollen som hon stötter upp i ribban. Där var det riktigt nära en ledning för gästerna, redan efter 5 spelade minuter. Vi börjar ta över matchbilden mer till vår fördel och vi har bollen lite mer, men det går lite för långsamt och det är lite för många bollar på chans framåt. Passningssekvensserna är något korta mot vad vi är vana vid. Det är lite ringrostigt på plan så här första matchen efter uppehållet. Vi har några inlägg som kommer från högererkanten, för dagen nykomponerad och bestående av Vera och Leek, men de avvärjs eller går utanför.

Efter 20 minuter spelande har vi ett par fina sekvenser med fin fina passningssekvenser och passningsvägar. Ett som slutar med Tova på högerkanten men avslutet går rakt på målvakten. Strax därefter ytterligare en fin sekvens där Kalle blir avblåst för offside. VAR diskuterar fortfarande, och om det är offside är den hårfin. Bra sekvenser men tyvärr fruktlösa. Vi fortsätter med att försöka hitta vårt spel, men det ser lite krampaktigt ut, det är lite för dåliga mottagningar och det är lite för dålig kommunikation. Men vi har fördel delen ändå mest boll och vi försöker hitta vägen fram. Oftast blir det på högerkanten men det vill sig inte i sista tredjedelen.

VI blixtrar till på vänsterkanten när Tova kommer loss, bryter in mot mål men avslutet går strax över. VI kommer också på högerkanten där Leek lägger in till Kalle som är trängd i avslutet och det går strax utanför. VI har avslut från kapten Sörnis strax utanför straffområdet efter inlägg från Leeks högerkant, men även det avsluter passerar på fel sida stolpen. Ju längre matchen pågår desto mer tar vi över, utan att vi riktigt har det spelet vi är vana vid. Ett nytt inlägg från Leek och högerkanten, denna gången provar vi ett lite högre. Kalle går upp och nickar men även denna gång går bollen utanför målramen. Det blir det sista som händer innan domaren blåser av för halvtid. Nog kan man tycka att vi jobbat ihop iallafall ett litet mål kan man tycka, men sån är ju fotbollen. Boll ska innanför målramen annars räknas det inte.

Vi kickar igång andra med en liten förändring, Leek och Vera byter plats samt Tova går av och Alva G kliver på. Redan i inledningen av andra har vi ett snyggt inlägg från Veras högerkant som dock målvakten greppar, men Kalle var där. Vi ser direkt tendenser till lite snabbare bolltempo och lite bättre passningssekvenser. Det är en högre intensitet och en bättre kommunikation En hörna i 50e summerar upp vår sista tredjedel på planen rätt bra, det är en box från målvakten som går till rödvit som drar till men skott täcks och bollen landar åter igen hos rödvit som drar till men den går i ribban. Bollen vill inte i mål. 56 minuten och Donken lägger ett fint inlägg från vänster kanten in till en central Kalle som täcks i skott ögonblicket och försöker en andra gång liggande men där är målvakten med och greppar bollen.

I 60 minuten tar Mats mark från sin backposition, hela vägen upp till mittcirkeln då hon tittar upp och ser Kalle ligga och fiska centralt i backlinjen, Mats lägger en boll på yta bakom backlinjen. Kalle rycker från sin bevakare som väljer att riva ner en friställd Kalle - måste väl vara rött dom domaren blåser. Han rotar riktigt runt i fickan och lyfter upp ostskivan?! Tydligen någon annan gulsvart som gör att Kalle inte är fri, dock hittar jag ingen på bilderna - så felaktigt i min värld och de gulsvarta ska vara lyckliga att de slipper spela sista 30 med 10 spelar på plan. Och vild protester från Coach D. Dunderdojan Hedberger ställer upp för frispark och lägger den lågt i bortrestolproten, men målvakten sträcker ut och lyckas precis puta ut bollen för hörna. Och på den hörnan kliver “almost bend it like Beckham” Hanberg fram. Hon drar den mot främre stolpen men målvakten lyckas toucha bollen men inte mer än att den går mot bottres stolpen där det råkar stå en gulsvart som rensar på mållinjen. Där Leek, Sörnis och Kalle får halvchanser som inte går in.

Efter drygt 70 spelade hoppar Tilde in då Lovisa behöver plåstras om. Vi vaskar fram några halvchanser till men skärpan är inte där i avsluten. Runt 80 då Lovisa hoppar tillbaka in möbleras det om för att få än mer tryck framåt och vi går ner på en trebackslinje för att få upp mer folk i offensiven. Ett oavgjort resultat är vi inte nöjda med. Drygt 85 minuter spelade har Alva H bollen långt ut nere vid kortlinjen och hon gör sin bevakare och avancerar mot målet.Lägger en lyftning som tar på gulsvart lår och ställer målvakten som släpper in dagens första - äntligen! Det målet har vi jobbat ihop till tycker jag, och vi har 1-0 på tavlan. Bud på mer, i 88de minuten spelar Alva G på vänsterkanten in till en fritt stående Alva H som tar fram dunderdojan och drar till bollen seglar snyggt mot botre krysset men tar precis ovanpå ribban, ett skott värt ett bättre öde. Sent byte i 89e, Kalle får kliva av pga känningar i knät efter situationen med rött kort, eller förlåt gult vart det ju. Kliver på gör Wolke som tar plats till höger medans Vera tar plats längst fram. I 92a har vi hörna och Smilla drar den mot straffpunkten där Kaptenen dyker upp som gumman ur lådan och drar till med högern direkt. Målvakten hinner inte reagera och vi har 2-0. Mycket mer hinner inte hända innan domaren blåser av.

Inte en av våra bästa matcher, men det är tre poäng in på kontot. Vi har mycket boll (72%) men vi har inte vårt vanliga spel som vi blivit så vana vid. Vi har hela 32 skott mot gästernas 3. Våra passningssekvenser är bättre i andra än i första lika så bolltempot. Vi parkerar bussen, men på gästernas planhalva. Det finns positivt att ta med sig, som sagt tre poäng och vi slutar inte försöka fast det går trögt och våra juniorer (Vera och Lovisa från start och Alva G hela andra halvlek) gör mycket bra insatser och det känns tryggt med återväxten.

Vi tackar domarna, Bälinge IF för besöket och publiken på Danelid.